Teknisk info och kommentarer
Kakor (cookies): På denna nätplats används en sådan endast för en besöksräknare. Kakan har endast en varaktighet av två timmar och försvinner sedan automatiskt. Den används för att antalet besökare ska bli mer rättvisande och lagrar ingen som helst annan information.
För nätplatsens riktiga funktion måste JavaScript vara aktiverat, för rätt utseende måste dessutom stilmallar, "stylesheets", vara aktiverade.
På en del av bildsidorna har man möjlighet att se större bilder (detta använder JavaScript) om man klickar på förstoringsglassymbolen som ser ut så här:
Nätplatsen är testad på senare versioner av följande webbläsare/nätbläddrare: Firefox, Google Chrome ,Chromium, Opera och Vivaldi (ställ in Vivaldi för att öppna popuper i flikar eftersom webbläsaren ännu har ofullkomligheter gällande javascript, utan man får ändra fönsterstorleken manuellt) under både Linux och Windows, men inte på Mac. Google Chrome och Chromium ska ha version 51 eller högre. Dessutom är nätplatsen testad på Internet Explorer och Microsoft Edge, den senare har dock fortfarande en del tillkortakommanden.
Andvändbarheten är också testad på några mobiltelefoner och surfplattor under operativsystemet Android (som är en variant av Linux), med bl.a. Androids egen webbläsare och Google Chrome.
Nätplatsen kan ses på bildskärmar med en horisontell upplösning av 800 pixlar, fast bäst med 1024 eller större. Om nätplatsen på mindre skärmar verkar beskuren kan man trycka på funktionstangenten F11, som på de flesta nätbläddrare ger bättre utnuttjande av skärmens yta. Denna skärms upplösning är
På något ställe används filtypen .mp3 för att spela musik. Denna filtyp kan spelas utan plugin av alla moderna nätbläddrare.
QR-koden för URL till min nätplats
(http://www.proffe.se/) finns nedan.
De flesta sidorna på www.proffe.se uppfyller villkoren för XHTML 1.0 Transitional. Klicka på bilden under till höger. Vissa sidor uppfyller även HTML5.
Valid XHTML 1.0 Transitional Hemsidan